Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Specialisten

BOSTIJL interieurstyling met maatwerkmeubels van staal

Het was altijd al een droomwens van Seline Boersen om als zelfstandig interieurontwerpster aan de slag te gaan. “Als tiener experimenteerde ik al volop met uiteenlopende stijlen, meubels en accessoires. Ik hou ervan om een unieke en persoonlijke sfeer te creëren voor elke klant.” Sinds september 2019 is haar droom werkelijkheid geworden met BOSTIJL, waarmee ze niet alleen interieurs vormgeeft, maar ook zelf stalen meubels ontwerpt en maakt.

Ze wil ‘een vrouwelijke kant’ meegeven aan een ‘mannelijke stijl’, zegt ze. Want hoewel ze haar ontwerpen in de eerste plaats afstemt op de individuele wensen van elke klant, worden veel van haar creaties gekenmerkt door een industriële vormgeving. Zo maakt graag en veelvuldig gebruik van – bij voorkeur zwart – staal, soms in combinatie met hout en/of glas. “Maar vergis je niet”, tekent ze erbij aan. “Het gaat dan niet om de standaard look van staal in een interieur. Ik werk juist veel met kleuren die in combinatie met staal minder voor de hand liggen, zoals beige. Of ik voeg er ronde vormen aan toe, die je bij deze stijl ook niet zo snel verwacht. Zoals gezegd: ik voeg vrouwelijke aspecten toe aan een mannelijke stijl.”

Ze heeft het van geen vreemde: Seline’s vader heeft een eigen las- en constructiebedrijf met de naam BoStaal. “Ik en Lisanne zijn dus van jongs af aan gewend om te werken met onze handen. Mijn eigen bedrijfsnaam is ook afgeleid van de naam van mijn vaders onderneming. Onze bedrijfspanden staan bovendien naast elkaar. Dat is altijd handig als we hulp van elkaar nodig hebben.”

Het was met name de groeiende populariteit van industriële vormgeving in wooninterieurs, maar ook in kantoren, bedrijfspanden en horecagelegenheden, die Seline ertoe aanzette om voor zichzelf te beginnen. “Ik dacht in eerste instantie aan een webshop of een winkel in modeartikelen, maar toen ik dergelijke ontwerpen steeds vaker overal terugzag, begon toch mijn passie voor interieurs weer de overhand te krijgen. Dat was echt het moment waarop ik dacht: hier moet ik iets mee gaan doen. Ik denk dat ik met originele oplossingen echt iets kan toevoegen aan wat er al is.”

Verkoopstyling

Seline (nu 25 volgde een opleiding interieurstyling en interieurontwerper aan de Akademie Vogue in Amsterdam. Momenteel volgt ze de opleiding vastgoedstylist bij Laudius. “Met dat laatste kan ik ook verkoopstyling aanbieden: mensen met verhuisplannen bijstaan om hun huidige woning goed te presenteren, zodat deze eerder en voor een betere prijs verkocht wordt. Daarnaast wil ik me op meerdere terreinen verder verdiepen en bijscholen.”

Met haar kennis en ervaring biedt BOSTIJL persoonlijke en kwalitatieve service die perfect aansluit bij de wensen van haar klanten. “Ze vinden me meestal via mijn website of via Instagram. Dan krijgen ze meteen ook een goed beeld van wat ze van mij kunnen verwachten”, zegt ze. “Dat beeld is belangrijk voor veel mensen; vaak – en zeker bij nieuwbouwwoningen – vinden ze het lastig om te visualiseren hoe iets eruit komt te zien. Het lukt hun niet goed om het totaalbeeld voor ogen te krijgen. Ik help hen daarbij door bij het begin te beginnen. De eerste stap voor een (re-)styling van je interieur is het vaststellen van de interieurstijl die je nastreeft. Als je dat onder woorden hebt gebracht en in beelden hebt gevat, ben je al een stuk verder. Ook met een sfeerimpressie, moodboard of 3D-presentatie kan ik heel duidelijk laten zien welke sfeer en uitstraling het nieuwe interieur meekrijgt.”

Maatwerk in stalen meubels

Vanuit haar achtergrond kan BOSTIJL met name zorgen voor maatwerkoplossingen op het gebied van stalen meubels. Elke opdracht begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. “In de eerste plaats om te zien of we een klik hebben. Daarnaast bespreken we wat je wensen zijn en welke kant we op moeten denken. Uiteraard stellen we ook het budget vast waarbinnen we gaan werken.”

Op haar website heeft BOSTIJL een aantal voorbeeldpakketten samengesteld die een indruk geven van de mogelijkheden en de tarieven. Zoals een online-interieuradvies (een online gesprek van ongeveer een uur waarin je vragen over je interieur worden beantwoord), een materiaal- en kleuradvies (met o.a. een moodboard en een sfeerimpressie van de ruimte), of een compleet interieuradvies (uitgebreider, met o.a. kleur- en materiaaladvies, lichtplan, inrichting en indelingsplan, sfeerimpressie en optioneel een 3D-visualisatie. Ook heeft BOSTIJL eens- webshop met unieke woonaccessoires.

BOSTIJL
Ambachtstraat 8, 1948 PC Beverwijk
T 06 1977 1708
info@bostijl.nl
www.bostijl.nl