Actueel

Nieuws

Regionaal nieuws woensdag 13 december 2017

Duurdere woningen en minder nieuwbouw: ontwikkelaars waarschuwen gemeente voor bouwregels

Een 'woningbouwexplosie', zo betitelde de gemeente vorige week haar nieuwbouwcijfers over 2017. Dit jaar werd met de bouw van maar liefst 7300 woningen gestart. Toch vrezen veel projectontwikkelaars voor de toekomst.

Regionaal nieuws woensdag 13 december 2017

5400 woningen voor studenten en statushouders Nieuw-West

Donderdag opent de gemeente 110 nieuwe woningen op het voormalige ACTA-terrein voor jongeren en statushouders die daar een hechte gemeenschap moeten vormen.

Regionaal nieuws dinsdag 12 december 2017

Wonen in een tiny house op een half uur van Amsterdam

In Oosterwold, op een half uurtje rijden van Amsterdam, wordt binnenkort gebouwd aan een ecologisch minidorp. 'Wij worden de achtertuin van Amsterdam.'

Regionaal nieuws vrijdag 08 december 2017

Golfcomplex Purmerend zet deur wijd open voor woningbouw

De eigenaar van de golfbaan aan de Westerweg, BurgGolf Investments B.V. onderzoekt samen met Gemeente Purmerend of op een deel van de golfbaan woningen gebouwd kunnen worden.

Regionaal nieuws woensdag 06 december 2017

Oostenburgereiland beste woningbouw van 2017

De Zuiderkerkprijs, de prijs van de gemeente Amsterdam voor het meest geslaagde bouwproject van 2017, is toegekend aan Wiener & Co op het Oostenburgereiland.

Regionaal nieuws woensdag 06 december 2017

Amsterdam schiet doelstelling bouw nieuwe woningen ruim voorbij

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar meer dan zevenduizend woningen in aanbouw genomen. Hiermee schiet de stad de doelstelling van minimaal vijfduizend huizen per jaar ruimschoots voorbij.

Regionaal nieuws woensdag 29 november 2017

Wint woning of natuur op Kavel X in Westerpark?

Je moet het maar durven: in tijden van grote woningnood de bouw van 128 woningen tegenhouden om het Westerpark een klein stukje uit te breiden.

Regionaal nieuws woensdag 29 november 2017

Dit zijn de toekomstige wijken van Amsterdam

Vanwege een nijpend tekort aan huizen stampt Amsterdam de komende jaren duizenden woningen uit de grond. Een overzicht van wat ons te wachten staat.

Regionaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Winst op huis gemiddeld 32.000 euro, Amsterdammer spant de kroon met 131.000

Woningverkopers houden steeds meer geld over aan de verkoop van hun huis. Gemiddeld maakten ze dit jaar 32.000 euro winst op de verkoop. Amsterdammers hielden het meeste over, gemiddeld 131.000 euro.

Regionaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Ymere doet Haarlemmerpoort in de verkoop

Nu de verbouwing van de Haarlemmerpoort in Centrum van start is gegaan, maakt woningcorporatie Ymere bekend het monumentale pand in december te koop te zetten.

Regionaal nieuws zaterdag 25 november 2017

Pandjesbaas de ideale zondebok

De Amsterdamse SP-wethouder Laurens Ivens wil particuliere huizenbeleggers aanpakken omdat ze de prijzen opdrijven. Dat is begrijpelijk vanuit zijn socialistische ideologie, maar in werkelijkheid spelen 'huisjesmelkers' slechts een bijrol.

Regionaal nieuws vrijdag 24 november 2017

Nieuwe wijk Haven-Stad Amsterdam weer een stap dichterbij

De ontwikkeling van een nieuwe wijk ter grootte van de stad Leiden is weer een stap dichterbij. Het college van B & W heeft op 21 november ingestemd met de Ontwikkelstrategie Haven-Stad.

Regionaal nieuws dinsdag 21 november 2017

Woningcorporaties verkopen minimaal aantal woningen

De Amsterdamse woningcorporaties verkopen samen dit jaar minder dan 1000 woningen. Dat is het laagste aantal verkopen in de afgelopen 15 jaar.

Regionaal nieuws donderdag 16 november 2017

Stad bouwt komende tijd tientallen nieuwe scholen

De gemeente bouwt de komende jaren 40 tot 50 nieuwe basisschoolgebouwen en 8 tot 10 nieuwe middelbare schoolgebouwen. Vooral in gebieden waar nieuwe woningen worden gebouwd, komen nieuwe scholen te staan.

Regionaal nieuws dinsdag 14 november 2017

Tot 6700 woningen in het nieuwe Hamerkwartier

Het Hamerkwartier is met potentieel 6700 woningen een slapende reus onder de nieuwbouwlocaties van de stad. Illustere namen als Draka, Stork én Hotel de Goudfazant wijken voor de honger naar woonruimte.

Regionaal nieuws dinsdag 14 november 2017

Amsterdam koploper in behoud buitenlands talent

Een kwart van de buitenlandse studenten blijft na het afstuderen in Nederland wonen en werken. Met name de grote steden zijn populair, Amsterdam is koploper.

Regionaal nieuws vrijdag 10 november 2017

Hete stadsverwarming voortaan uit den boze bij nieuwbouw

Stadsverwarming van een hoge temperatuur is voortaan uit den boze in nieuwbouwwijken. Nieuwe, goed geïsoleerde woningen zo verwarmen is zonde, vindt de politiek.

Regionaal nieuws donderdag 09 november 2017

WOZ-waarde Amsterdam op recordhoogte

De hoofdstad verbrak het record uit 2010. De gemiddelde woningwaarde in heel Nederland ligt nog onder het recordniveau.

Regionaal nieuws dinsdag 07 november 2017

Jong gezin verruilt stad vaker voor goedkopere randgemeente - vooral Amsterdammers trekken weg

Het aantal jonge gezinnen dat hun krappe woning in de grote stad inruilt voor een gezinswoning in randgemeenten neemt nog elk jaar toe, bleek maandag uit nieuwe CBS-cijfers.

Regionaal nieuws dinsdag 07 november 2017

Inwonertal Amsterdam stijgt door migratie

Het aantal inwoners van Amsterdam is van 2012 tot en met 2016 met gemiddeld elfduizend mensen per jaar gegroeid. De helft daarvan komt uit natuurlijke aanwas, de andere helft door migratie.

Regionaal nieuws zaterdag 04 november 2017

Amsterdamse woningmarkt in handen van het grote geld

Ruim twintig particulieren hebben meer dan honderd huizen of bedrijfspanden in de stad, de grootste vastgoedbezitter beheert zelfs meer dan 500 adressen.

Regionaal nieuws vrijdag 03 november 2017

Plan voor een drijvend park in Noord

Amsterdammers moeten elkaar vaker ontmoeten. Daarom is er nu een idee voor een drijvend park in Noord.

Regionaal nieuws donderdag 02 november 2017

Kan Palen volledig gesaneerd - plan voor 160 woningen

Zaanstad wil meebetalen aan een duurzame sanering van het Kan Palen terrein aan de Oostzijde in Zaandam. Voor het terrein is een plan voor 160 woningen.

Regionaal nieuws donderdag 02 november 2017

Amsterdamse Nieuwbouwprijs: en de winnaar is... Emerald in Zuidoost

Het nieuwbouwproject Emerald heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 gewonnen. Het project met vooral eengezinswoningen in Amsterdam Zuidoost kreeg 20,9 procent van de stemmen.

Regionaal nieuws maandag 30 oktober 2017

Beste Kajsa, laat Amsterdam op woongebied niet vallen

Erik Flentge, raadslid van SP Amsterdam, hoopt dat Kajsa Ollongren als minister van Wonen haar Amsterdamse ervaring inzet en daadkracht toont om de woonproblematiek aan te pakken.

Regionaal nieuws vrijdag 27 oktober 2017

Geef mij maar Assen in plaats van Amsterdam?

Noord-Drenthe, daar moet je eigenlijk zijn. In het gebied rond hoofdstad Assen. Van alle inwoners in Nederland hebben mensen het daar het beste voor elkaar.

Regionaal nieuws vrijdag 27 oktober 2017

Zo gek is de Amsterdamse woningmarkt: 325.000 euro voor 31m2

Het is 31 vierkante meter, 'fraai gerenoveerd', met dakterras en 'luxe keuken met combimagnetron'. Voor dit penthouse wordt een bedrag van 325.000 euro gevraagd

Regionaal nieuws woensdag 25 oktober 2017

Laat werkloze verplichte zonnepanelen aanleggen

De SP in de stad wil Amsterdammers verplichten hun dak beschikbaar te stellen voor de aanleg van gemeentelijke zonnepanelen. Dat zegt lijsttrekker en wethouder Laurens Ivens, die dat opmerkelijke plan presenteert.

Regionaal nieuws vrijdag 13 oktober 2017

Zijn de Amsterdamse huizenprijzen over hun hoogtepunt heen?

De huizenprijzen in Amsterdam zijn in het derde kwartaal licht gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Is de top van de markt in zicht?

Regionaal nieuws maandag 09 oktober 2017

Huizenhonger Amsterdam stillen met nieuwbouw verderop, dringen corporaties aan

De corporaties uit de metropoolregio Amsterdam (MRA) dringen erop aan dat er meer huizen buiten de metropoolregio gebouwd worden, zoals in Flevoland, om de overstelpende vraag uit Groot Amsterdam te stillen.

Regionaal nieuws maandag 09 oktober 2017

Mensen op het Leidseplein verliezen altijd hun hoofd

Het mooiste aan wonen in Amsterdam vind ik de honderden openbare kunstwerken. De gevelstenen, de muurschilderingen en de beelden.

Regionaal nieuws maandag 09 oktober 2017

Wonen op de Wallen? Kan dat nog?

Het bejubelde Plan Zuid van Berlage bestaat honderd jaar. De Amsterdamse Schoolstijl blijft prachtig, maar de vaak oudere bewoners lopen tegen de keerzijde aan: de smalle trappenhuizen hebben geen lift. Maar verhuizen? 'Ik pieker er niet over...

Regionaal nieuws dinsdag 03 oktober 2017

Rechter zet streep door nieuwbouw Heineken Hoek

De bestuursrechter heeft de vergunningen voor de sloop en nieuwbouw van de Heineken Hoek ongeldig verklaard. De gemeente moet de aanvragen opnieuw beoordelen.

Regionaal nieuws dinsdag 03 oktober 2017

Trends in stoeien met ruimte

In een stad kunt u wonen, werken én vertoeven in uw vrije tijd. U kunt het één doen, of het ander. Of misschien doet u het gewoon alle drie. Hoe dan ook: Amsterdam is een 'gemengde' stad.

Regionaal nieuws dinsdag 03 oktober 2017

Geen ruimte meer voor cowboys in Amsterdam

In een ziedend tempo worden in Amsterdam woningen gebouwd. Toch is de variatie aan woningen en bouwers opmerkelijk groot. 'Het is rijk wonen wat hier ontstaat', zegt Pierre van Rossum (56), directeur Grond en Ontwikkeling van de gemeente...

Regionaal nieuws maandag 02 oktober 2017

VVD wil wonen, werken en reizen in de stad verduurzamen

Als het aan de VVD ligt, worden wonen, werken en reizen in Amsterdam de komende jaren flink verduurzaamd. Ook moeten huishoudens gaan betalen voor de hoeveelheid afval die zij produceren en wordt afvalscheiding financieel gestimuleerd.

Regionaal nieuws maandag 02 oktober 2017

Meldplicht voor Airbnb in Amsterdam van kracht

Inwoners van Amsterdam die hun huis verhuren aan toeristen, moeten dat vanaf zondag melden aan de gemeente. De maatregel is bedoeld om illegale verhuur tegen te gaan.

Regionaal nieuws vrijdag 29 september 2017

In je eentje lukt niet, dan maar samen een huis kopen

Starters kunnen in Amsterdam geen huis meer kopen of huren. Te duur. En dus wonen ze met zijn drieën of vieren. Het 'friends-model' is noodgedwongen. Ze maken er maar het beste van.

Regionaal nieuws zaterdag 23 september 2017

Jong en oud woont samen in voormalige Augustanakerk

Betaalbaar wonen voor jong en oud, eenzaamheid onder ouderen tegengaan en een deel van je tijd sociaal besteden. In de tot woongemeenschap omgebouwde Augustanakerk in Bos en Lommer gaat dat allemaal lukken, zo is de bedoeling.

Regionaal nieuws dinsdag 19 september 2017

78 woningen op plek van Spaarndammerschool

Bouwbedrijf Heijmans start in april 2018 met de bouw van het Spaarndammerhart. De nieuwbouw komt op de plek waar vroeger de Spaarndammerschool stond.

Regionaal nieuws maandag 18 september 2017

Deze nieuwbouwwijken verdubbelen Muiden en Weesp in omvang

Dat er in de Metropoolregio Amsterdam in hoog tempo woonruimte bijgebouwd moet worden moge duidelijk zijn. Onder de rook van de hoofdstad gebeurt dit ook.

Lokaal nieuws woensdag 02 augustus 2017

Nieuwbouw Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee neemt de onrust over het verrijzen van een appartementencomplex aan de Relweg met de dag toe. Ondanks de grote weerstand van omwonenden uit het kustdorp kon de projectontwikkelaar zijn hoogbouwplan tussentijds nog rigoureus aanpassen.

Regionaal nieuws vrijdag 28 juli 2017

Amsterdam booming? Huizenmarkt Beverwijk pas echt overspannen

Denk je dat het gekkenhuis is op de Amsterdamse woningmarkt? Dan moet je eens naar Beverwijk of Heemskerk gaan. De regio Midden-Kennemerland waar de gemeenten onder vallen is volgens de NVM de meest krappe huizenregio van Nederland.

Lokaal nieuws vrijdag 28 juli 2017

Amsterdam booming? Huizenmarkt Beverwijk pas echt overspannen

Denk je dat het gekkenhuis is op de Amsterdamse woningmarkt? Dan moet je eens naar Beverwijk of Heemskerk gaan. De regio Midden-Kennemerland waar de gemeenten onder vallen is volgens de NVM de meest krappe huizenregio van Nederland.

Regionaal nieuws vrijdag 28 juli 2017

Amsterdam booming? Huizenmarkt Beverwijk pas echt overspannen

Denk je dat het gekkenhuis is op de Amsterdamse woningmarkt? Dan moet je eens naar Beverwijk of Heemskerk gaan. De regio Midden-Kennemerland waar de gemeenten onder vallen is volgens de NVM de meest krappe huizenregio van Nederland.

Regionaal nieuws donderdag 27 juli 2017

Hypotheek met NHG voor startende ZZP-ers

Vanaf 1 december 2016 is voor zzp'ers een verantwoorde en betaalbare hypotheek met NHG al na 12 maanden zelfstandigheid mogelijk. Voorheen moest men minimaal 3 jaar actief zijn als zelfstandige om voor een NHG Hypotheek in aanmerking te kome...

Regionaal nieuws dinsdag 25 juli 2017

Niet dagen in de rij als je zelf een woning wilt bouwen in Velsen

Dat er een nieuw plan op tafel ligt voor 'Pionieren in Velsen' (zelf een woning bouwen) is hartstikke goed, maar Velsenaren hoeven toch niet weer tien dagen buiten in de rij te staan om in aanmerking te komen?

Regionaal nieuws zaterdag 22 juli 2017

Nog steeds warme broodjes op Zaanse huizenmarkt

De gekte op de Zaanse woningmarkt duurt voort. De cijfers over het voorbije tweede kwartaal laten zien dat de kooplust onverminderd door gaat en tegen opnieuw hogere prijzen.

Regionaal nieuws dinsdag 04 juli 2017

Haarlem moet beschikbare miljoenen investeren in woningbouw

Het grootste deel van de stemmers op de laatste Haarlem105-poll vindt dat Haarlem beschikbare miljoenen moet investeren in het bouwen van nieuwe woningen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Beverwijk.

Aanmelden